Lety vrtuľníkmi už nie sú len výsadou celebrít

Hrad Krásna Hôrka, Kaštieľ v Betliari, nížiny a kopce Slovenského rudohoria. Príjemný vyhliadkový let poteší nielen milovníkov histórie a obdivovateľov prírody.
Je to aj príležitosť pre toho, kto si chce prezrieť svoj kraj alebo rodné mesto, dom alebo pozemok, a objavovať krásy Slovenska z vtáčej perspektívy. Pre jedného cestujúceho je na vyhliadkový let vhodný menší vrtuľník, napríklad Robinson R-22. Cena 15 minútového vyhliadkového letu je približne 3.000 korún. Neopakovateľný zážitok za to stojí. Ak je záujemcov viacej, je možné pristaviť väčší vrtuľník.
Vrtuľníkové spoločnosti organizujú vyhliadkové lety pre realitné spoločnosti, filmové štúdiá, ale čoraz viac aj pre bežných občanov. „Častokrát za nami príde záujemca, ktorý dostal vyhliadkový let ako darček k výročiu od príbuzných, alebo ho vyhral v tombole na hasičskom bále,“ hovorí Igor Suško, majiteľ a pilot vrtuľníkovej spoločnosi Flight Service.
Vrtuľníky majú oproti lietadlám jednu veľkú výhodu: dokážu sa zastaviť a visieť na jednom mieste. Tiež sa dokážu otáčať okolo zvislej osi, takže spolucestujúci sa môže doširoka rozhliadnuť po okolí a výborne sa zorientovať v priestore.
O výhliadkové lety majú záujem aj mladí ľudia, mnoho z nich sa zaujíma o vrtuľníky a lietanie. Výhliadkový let je príležitosť si naozajstný vrtuľník naživo ohmatať. Keď sa potom vznesú z lúky nad krajinu do otvoreného priestoru a zažijú chvíľkový pocit beztiaže, sú fascinovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *