Vrtuľníky na F1 Silverstone

Dnešná Veľká cena Formuly 1 je zaujímavá aj pre milovníkov vrtuľníkov a lietania. Okruh F1 v Silverstone je postavený čiastočne i na bývalom vojenskom letisku. Veľká cena Veľkej Británie je úplne vypredaná, predpokladá sa návštevnosť približne 250 tisíc divákov. Časť spomínaného letiska je stále v prevádzke a slúži aj pre účely pristávania civilných vrtuľníkov – Silverstone Heliport. Tí bohatší majú teda možnosť nechať sa na závody dopraviť z Londýna a iných častí GB helikoptérou. Cena jedného spiatočného letu vruľníkom z Londýna výjde v prepočte na približne 65 tisíc korún.

Silverstone Heliport

Heliport v Silverstone je vzdialený 9,3 km severne od Buckinghamu (Buckinghamshire, Anglicko) a v tesnej blízkosti okruhu v Silverstone (RAF Silverstone). Silverstone Northern Heliport vlastní licenciu CAA Ordinary Licence (číslo P874) ktorá umožňuje lety na osobnú dopravu pasažierov a letecký výcvik. Heliport nemá licenciu na nočné lety.
Pred Veľkou cenou Veľkej Británie je heliport doslova posiaty helikoptérami a stáva sa na toto krátke obdobie najfrekventovanejším letiskom / heliportom na svete – helikoptéry tu pristávajú každých 15 sekúnd. Niekedy musia doslova čakať vo vzduchu „v rade“ na povolenie na pristátie.

Silverstone Heliport – charakteristika

Typ heliportu: verejný heliport
Prevádzkovateľ: Octagon Motorsports Group
IATA: nie
ICAO: EGBV
AMSL: 502 ft / 153 m
GPS: 52°04`17″N 001°01`00″W (52.07139, -1.016667)
Rozmery: 1 476 m x 98 m
Povrch: asfalt, tráva
Sídlo: Silverstone, Veľká Británia
Adresa:
Silverstone Heliport
Silverstone
Towcester
Northamptonshire
NN12 8TN
Great Britain

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥