Zle ovládateľná vojenská Mi-24 núdzovo pristála vedľa diaľnice

Pri Považskej Bystrici dnes núdzovo pristál vojenský vrtuľník slovenskej armády Mi-24 s označením 0704. Pri manévri sa nikto nezranil. Vtuľník, ktorý bol vybavený ostrou muníciou, zosadol tesne pri konštrukcii nadjazdu pri vyústení úseku diaľnice medzi Žilinou a Považskou Bystricou. O tvrdom pristátí vrtuľníka informoval hovorca ministerstva obrany Vladimír Gemela: „Pri plnení stanovených úloh došlo k zníženiu výkonu jedného z motorov, vrtuľník bude prevezený na opravu.“ Zatiaľ nie je jasné, koľko členov posádky bolo na palube vrtuľníka.

Komentáre k článku Zle ovládateľná vojenská Mi-24 núdzovo pristála vedľa diaľnice (4)

  1. Ministerstvo obrany nechce konkretizovať aké úlohy armádny stroj plnil. Podľa našich informácií však jeho misia údajne mohla súvisieť s prevozom eur. V približne rovnakom čase sa televízii Markíza podarilo pri Žiline nakrútiť policajný konvoj. Na mieste sa okamžite zhromaždili záchranári ale aj ozbrojenci zo špeciálnych jednotiek. Za núdzové pristátie mohli technické problémy. Bojový vrtuľník MI 24 by mali už čoskoro previezť na opravu.

  2. A že Vás to tak rozčuľuje ?
    Mali chrániť konvoj tak ho chránili, čo iného chcete robiť ako vojak, keď dostanete rozkaz ?
    A o excelentnom pristáti bolo predsa povedané, že tak to komentovala armáda a nie redaktorka !
    S predošlých diskusií len toľko, že málo z Vás ma ozajstné skúsennosti s aerodynamikou tohoto stroja tak je evidentné zbytočne sa tu rozpisovať čo je to let v prízemnej výške na malých rýchlostiach. ( Pre skúsenejších v II. režime letu !) Excelentné pristátie tu určite nebolo ale hlavne že odišli po vlastných.
    Len tak v stručnosti : listy nosného rotora sa budú musieť vymeniť, sada stojí cca 1.500 000,
    listy vyrovnávacieho rotora sú taktiež out vrátane reduktora a transmisie cca ďalší melónik,
    prepážka za kabínou je pravdepodobne narušená ( pozri foto ) . K tomu si prirátajte defektoskopiu na reduktore a draku vruľníka. Potom zavolajte do Leteckých opravovní Trenčín za koľko Vám to opravia a pod 10 000 000 sa asi nedostanete. Už len pripočítať DPH a razom Vám bude jasné, že 0704 na dlhšiu dobu dolietala a pilot bude rád keď mu to nazosobnia na nejakých 10 platov.
    Hold raz darmo, plniť takéto úlohy bez výcviku sa veľmi nevypláca, ale keď mi na Slovensku chceme mať armádu za lacný peniaz. No a s tým motorom vydržte do oficiálnej správy Ministerstva národnej obrany, to len preto , že nikdo z Vás ešte tú čiernú skrinku ktorá je oranžová a nazýva sa SARPP nevidel.

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥