Tender na LZS v Česku vyhrala Alfa Helicopter a DSA

Tender na LZS v Česku vyhrala Alfa Helicopter a DSALeteckú záchrannú službu (LZS) budú v Českej republike najbližších osem rokov poskytovať firmy Alfa Helicopter a Delta System Air (DSA), ktoré spoločnou ponukou vyhrali výberové konanie Ministerstva zdravotníctva ČR. Vrtuľníky budú od 1. januára 2009 zachraňovať životy v ôsmich z desiatich stanovísk LZS – v Brne, Hradci Králové, Českých Budejoviciach, Ústí nad Labem, Liberci, Jihlave, Olomouci a v Ostrave. V Prahe bude leteckú záchranku zaisťovať polícia a v Plzni armáda – tak ako doposiaľ.
Alfa Helicopter i DSA majú dluhodobé skúsenosti s prevádzkovaním leteckej záchrany na území ČR. Alfa Helicopter sa v roku 1992 stala úplne prvým súkromným poskytovateľom tejto služby v Čechách. V máji 2008 spolu s DSA organizovala svetový kongres leteckej záchrannej služby AirMed 2008.

Vrtuľníky pre leteckú záchranu v ČR

DSA využíva pri leteckej záchrane jeden vrtuľník EC 135 T1 a tri vrtuľníky EC 135 T2. Alfa Helicopter používa na túto činnosť Bell 206 L4T a Bell 427.
Letecká záchranná služby vznikla v Čechách 1. apríla 1987. Od tej doby prepravila viac ako 100.000 ľudí. Vrtuľníky pre ňu zaisťuje a ich prepravu financuje ministerstvo zdravotníctva.

Komentáre k článku Tender na LZS v Česku vyhrala Alfa Helicopter a DSA (1)

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥