Spoločný opakovací výcvik špeciálnych činností pri leteckej záchrane – Vrátna dolina

Vrtuľník Bell 206 L4T TwinRanger s imatrikulačnými znakmi OM-ZIUDňa 4. mája 2009 sa uskutočnil spoločný opakovací výcvik leteckých záchranárov, členov posádky vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby REGIONAL HELI SERVICE Žilina a členov Horskej záchrannej služby Malá Fatra. Výcvik sa konal v malebnom prostredí Vrátnej doliny v lokalitách Medzirosutce, Stohové sedlo, Stoh. Za použitia záchranárskeho vrtuľníka Bell 206 L4T sa precvičovali znalosti a upevňovali zručnosti so zameraním na zlaňovanie a podvesy nielen za pekného počasia, ale aj v obtiažných podmienkach náhleho dažďa a vetra. V tomto roku je to už druhé opakovacie školenie leteckých záchranárov a do konca roku budú takéto preškolenie absolvovať ešte minimálne jeden krát.

Opakovací výcvik na OM-ZIU

Vrtuľník Bell 206 L4T TwinRanger s imatrikulačnými znakmi OM-ZIU pri spoločnom opakovacom výcviku leteckých záchranárov, členov posádky vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby RHS Žilina a členov Horskej záchrannej služby Malá Fatra. Zdroj: REGIONAL HELI SERVICE Žilina
Vrtuľník Bell 206 L4T TwinRanger s imatrikulačnými znakmi OM-ZIU

Komentáre k článku Spoločný opakovací výcvik špeciálnych činností pri leteckej záchrane – Vrátna dolina (3)

  1. Kde sa da absolvovat takyto „vyhliadkovy“ let? Je mozne to absolvovat ako testovaci panak? Mal by som o nieco take zaujem.

  2. Vydarená akcia. Včera nad naším domom krúžil záchranárský vrtuľník a mal som pocit, že vyskočí nejaký podobný výsadkár k nám na záhradu. Neviem, či to bol OM-ZIU, lebo som tam nedovidel. Sú aj iné záchranárske Belly u nás? Alebo to mohol byť zahraničný vrtuľník? Čo by asi robil u nás?

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥