Vysoké Tatry: Kompress na Chate pod Rysmi

Chata pod Rysmi sa nachádza vo Vysokých Tatrách v nadmorskej výške 2.250 meterov. Bola postavená v roku 1933. Chatu poškodili mnohé lavíny, naposledy v roku 2000. V roku 2011 vrtuľník Kompress pomáhal pri rekonštrukcii spolu s ostatnými. Pozrite si videopohľadnicu z Vysokých Tatier.

Komentáre k článku Vysoké Tatry: Kompress na Chate pod Rysmi (6)

  1. Pilot je macher lietanie v horach nie je take jednoduche kvoli stupavym prudom premenlivemu pocasiu vsadepritomnemu vetru. Taky mali vrtulnik to moze hocikedy odfuknut a hodit do skaly. Aj velke vrtulniky zachranarske to kolkokrat hadze a par ich uz skoncilo v dolinach.

  2. Inak v pohode video, pilot je Martin Gargulak, vazna osobnost vrtulnikoveho lietania na slovensku. Lieta s Kompressom aj Robinsonom.

  3. Sme radi, že sa video páči, padli tu nejaké otázky, skúsim na nejaké odpovedať, som ten v čiernej bunde na začiatku, a ruky pri zapínaní bremena a zároveň jeden z kameramanov, v offroadovom svete známy ako Radoffroad (spoločnosť ALLMETAL z titulkov), toľko ako predstavenie…
    …lietali sme nekoľko dní (nie po sebe) , niekedy sme aj niekoľko dní čakali a kôli počasiu nelietali … Maroš je skvelý pilot, inak by som s ním do mašiny nesadal :-))
    v takých podmienkach sa dá lietať väčšinou maximálne do cca 8-9:00 , takže budíček o 4:00 je nutnosť

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥